DOKTOR SYUZNING BOLALAR ADBIYOTIDAGI ZAMONAVIY IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI VA UNING ADABIY TANQIDDAGI YONDASHUVLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Doktor Syuzning bolalar adabiyotida zamonaviyijtimoiy muammolarni aks ettirishdagi badiiy uslubi va uning ijodiga nisbatan adabiytanqidiy yondashuvlar tahlil qilinadi. Yozuvchining ekologiya, tenglik,diskriminatsiya va inson huquqlari kabi mavzularni metafora, satira va allegoriyasan’atlari orqali ifodalashi o‘rganiladi. Shuningdek, Syuz ijodining ekotanqidiy,ijtimoiy-madaniy va kognitiv talqinlari ko‘rib chiqilib, uning asarlari bolalarningtanqidiy fikrlashi va ijtimoiy ongini shakllantirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatishianiqlanadi