ZAMONAVIY AVSTRIYA ADABIYOTI: G‘OYAVIY IZLANISHLAR VA BADIIY TAJRIBALAR (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy Avstriya adabiyotining shakllanishjarayoni, g‘oyaviy asoslari va badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. XX asrning ikkinchiyarmi va XXI asr boshlarida yaratilgan adabiy asarlar misolida Avstriyayozuvchilarining jamiyat va shaxs o‘rtasidagi munosabatlarga munosabati yoritiladi.Maqolada tarixiy xotira, ayb va mas’uliyat, begonalashuv, shuningdek, til va nutqmuammolari zamonaviy Avstriya adabiyotining asosiy mavzulari sifatida ko‘ribchiqiladi. Tomas Bernxard, Piter Handke va Elfriede Yelinek ijodi orqali badiiytajribalar va uslubiy yangiliklar ochib beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviyAvstriya adabiyotining jahon adabiy jarayonidagi o‘rni va ahamiyatini aniqlashgaxizmat qiladi