GEOLOGIYA TERMINLARINI TARJIMA QILISHDA GENERALIZATSIYA TRANSFORMATSIYASINING ZARURATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidan o‘zbek tiliga geologik terminlar va ilmiymatnlarni tarjima qilish jarayonida generalizatsiya (umumlashtirish)transformatsiyasining qo‘llanishi, uning lingvistik asoslari va amaliy misollari tahlilqilinadi. Tadqiqot geologiya sohasiga oid terminologiya xususiyatlari, tarjimajarayonidagi semantik moslashuv ehtiyojlari hamda generalizatsiya transformatsiyasiningfunksional-uslubiy ahamiyatini yoritadi