INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA EKSPRESSIV INKORNING IFODALANISHI (KONFERENSIYA, 2025)
Inkor kategoriyasi faqatgina mavjudlikni rad etibgina qolmaydi.Negativlik orqali so’zlovchining munosabati, hissiy kechinmalari, noroziligi, yokibiror holatga bergan bahosini ham aks ettirish mumkin. Bu esa nutqning emotsionalva kommunikativ qatlamlarini shakllantirishda xizmat qiladi. Ushbu maqolada inglizva o‘zbek tillarida ekspressiv inkor hodisasining lingvistik ifodalanish xususiyatlari,ularning strukturaviy va pragmatik jihatlari hamda inkorning emotsionalliginikuchaytiruvchi yoki kamaytiruvchi vositalar tahlil qilinadi