BADIIY TARJIMADA MUALLIF USLUBINI SAQLASH ”O’TGAN KUNLAR” ROMANI ASOSIDA (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriyning “O‘tkan kunlar” romani ingliztiliga tarjima qilinganda muallif uslubining qay darajada saqlangani tahlil qilinadi.Asardan olingan o‘zbekcha iboralar va ularning inglizcha tarjimalari taqqoslanib,uslubning saqlangan hamda saqlanmagan jihatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot shunitasdiqlaydiki, tarjimada nafaqat mazmun, balki muallifning poetik tili, hissiy ohangiva obrazlari ham alohida e’tibor talab qiladi