O‘Z-O‘ZINI BAHOLASH, TENGDOSHLAR BAHOSI VA O‘QITUVCHI BAHOLASHINING AKADEMIK YOZUVDAGI O‘RNI VA O‘ZARO BOG‘LIQLIGI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada akademik yozuv jarayonida o‘z-o‘zini, tengdoshlarva o‘qituvchi baholashning o‘zaro bog‘liqligi, ularning pedagogik funksiyalari vaishonchliligi tahlil qilinadi. O‘z-o‘zini baholash o‘quvchining metakognitivxabardorligi va tanqidiy fikrlashini rivojlantiradi; tengdoshlar baholashi esa ijtimoiyo‘rganishni kuchaytirib, talabalarga turli yozuv uslublari bilan tanishish imkoniniberadi; o‘qituvchi baholashi esa ekspertlik yondashuvini saqlagan holda akademikstandartlarga mos, ishonchli tahliliy fikr-mulohazalarni taqdim etadi. Maqoladaushbu uch baholash turini integratsiyalash akademik yozuvni o‘qitishda adolatli,refleksiv va rivojlantiruvchi baholash tizimini shakllantirishga xizmat qilishita’kidlanadi