SUN’IY INTELLEKT VOSITALARI ORQALI TIBBIY TERMINOLOGIYA O‘QITISH VA AVTOMATLASHTIRILGAN FIKR-MULOHAZANING O‘QUV NATIJALARIGA TA’SIRI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda sun’iy intellekt vositalari orqali tibbiy inglizterminologiyasini o‘qitishning samaradorligi va avtomatlashtirilgan fikrmulohazaning o‘quv natijalariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari AI asosidagiinteraktiv platformalar talabalarning terminlarni anglash, klinik kontekstda qo‘llashva metakognitiv ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantirishini ko‘rsatdi. Tajribava nazorat guruhlari o‘rtasida o‘tkazilgan statistik tahlil sun’iy intellekt qo‘llanilganguruhda o‘zlashtirish darajasi yuqoriligini matematik jihatdan tasdiqladi. O‘zbekistontibbiyot universitetlarida ushbu AI-modellarni joriy etish kasbiy ingliz tilitayyorgarligini xalqaro standartlarga mos darajada takomillashtirish imkonini beradi.