KOREYS TILI FRAZEOLOGIZMLAR TARJIMASINING OʻZIGA XOSLIGI: HAYVON OBRAZIGA OID FRAZEOLOGIZMLAR ASOSIDA (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak tarjimonlar uchun hayvonlar obrazi ishtirok etgan frazeologik birikmalarni oson va to‘g’ri tarjima qilishga ko‘maklashish maqsadida koreys tilida eng ko‘p qo‘llaniladigan frazeologizmlar tanlab olinib, ularning o‘zbek tilidagi ekvivalentlari bilan taqqoslangan. Shuningdek, frazeologizmlarga ta’rif berilib, tilshunoslikda frazeologizmlarga oid tadqiqotlar hamda ularning madaniy ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.