TARJIMASHUNOSLIKNING DOLZARB, ZAMONAVIY TENDENSIYALARI VA TARJIMA SOHASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjimashunoslik sohasining zamonaviy rivojlanish yo‘nalishlari, tarjima jarayonini takomillashtirishga xizmat qilayotgan raqamli texnologiyalar, kompyuter yordamida tarjima dasturlarining qo‘llanilishi, sun’iy intellektning tarjima amaliyotiga kiritayotgan yangiliklari hamda o‘zbek tarjimashunosligidagi yetakchi qarashlar ilmiy tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola zamonaviy tarjima jarayonida matnning funksional-semantik xususiyatlarini saqlash, madaniyatlararo muloqotda samaradorlikka erishish hamda texnologiyalarni ongli qo‘llash kabi muhim tamoyillarni asoslaydi