AUDIOVISUAL TARJIMA: OVOZLASHTIRISH VA SUBTITRLASHNING ZAMONAVIY TAMOYILLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada audiovizual tarjima turlari — kino tarjimasi, dubbing va subtitrlashning zamonaviy tamoyillari yoritiladi. Global media bozori rivojlanishi sharoitida tarjima texnologiyalari, madaniy moslashtirish, sinxronlashtirish va tomoshabin tajribasini yaxshilashga qaratilgan yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, subtitrlashning texnik talablari, dubbing jarayonida aktyorlik mahorati va lip-sinx, hamda kino tarjimasida mazmuniy aniqlik va uslubiy moslikning ahamiyati ko‘rib chiqiladi