5-6-SINF O‘QUVCHILARI UCHUN TINGLAB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRUVCHI O‘QUV TOPSHIRIQLARINING TURLARI VA TAVSIFIY JIHATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada 5-6-sinf ona tili darslarida tinglab tushunish ko‘nikmasini rivojlantirishga qaratilgan o‘quv topshiriqlarining turlari va metodik xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tinglab tushunish topshiriqlari mazmuniy, kognitiv va funksional jihatdan klassifikatsiya qilinib, ularning o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Natijalar tinglab tushunishning mazmunni aniqlash, detallarni farqlash, savol-javob yuritish, qayta hikoyalash, ijodiy fikrlash va grafik organayzerlardan foydalanish kabi ko‘nikmalarni shakllantirishga xizmat qilishi bilan izohlanadi