CHATGPT VA SUN’IY INTELLEKT VOSITALARINING CHET TILI O’RGATISHDA QO’LLANILISHI: IMKONIYATLAR, SAMARADORLIK VA AMALIY TAJRIBA (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ChatGPT va boshqa sun’iy intellekt (SI) vositalarining chet tili o‘rgatish jarayonidagi o‘rni, ularning didaktik imkoniyatlari, o‘quvchi motivatsiyasiga ta’siri hamda amaliy qo‘llash tajribalari yoritilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy SI asosidagi ta’lim platformalarining afzalliklari, cheklovlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilindi. Natijalar SI vositalari til ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim qo‘shimcha resurs ekanini ko‘rsatdi