MASHINA TARJIMASI VA INSON TARJIMASI: USTUNLIKLARI VA CHEKLOVLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada mashina tarjimasi va inson tarjimasi o‘rtasidagi farqlar, ularning afzalliklari hamda cheklovlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellektga asoslangan tarjima tizimlarining imkoniyatlari va cheklovlari ko‘rib chiqilib, badiiy, ilmiy va madaniy kontekstlarda inson tarjimonining o‘rni yoritiladi. Tadqiqotda mashina tarjimasi va inson tarjimasining qiyosiy jihatlari asosida gibrid tarjima modeli samarali yechim sifatida taklif etiladi