O‘ZBEK VA FRANSUZ TILLARIDA YURIDIK TERMINOLOGIYANI TARJIMA QILISH USULLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada o‘zbek tilidan fransuz tiliga yuridik terminlarni tarjima qilishning asosiy usullari tahlil qilinadi. Turli huquqiy tizimlar o‘rtasidagi farqlar tarjimada ekvivalentlikni ta’minlashga ta’sir etuvchi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi hamda ekvivalent tarjima, kalka, transliteratsiya, deskriptiv tarjima va adaptatsiya usullari misollar asosida yoritiladi