O‘ZBEK ERTAKLARIDA BADIIY TASVIR VOSITALARINING O‘RNI VA FUNKSIYALARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq ertaklarida badiiy tasvir vositalarining o‘rni va vazifalari tahlil qilinadi. Metafora, o‘xshatish, mubolag‘a, jonlantirish, epitet va o‘zbekona birikmalar kabi tasviriy vositalarning ertak poetikasidagi funksiyalari va g‘oyaviy-ma‘naviy mazmunni yetkazishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan