ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIDA TARJIMA ASARLARINING O‘RNI VA AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjima asarlarining zamonaviy o’zbek adabiyotidagi o’rni va ahamiyati tahlil qilinadi.Tarjima orqali milliy adabiyot xalqaro adabiyot bilan o’zaro bog’lanadi, til boyiydi va jarayonlar rivojlanadi. Tarjima asarlari  adabiy va  madaniy almashinuv koprigini yaratadi va jamiyatda ma’naviy qadriyatlarni kengaydiradi.