NEMIS ADABIYOTIDA ERTAK JANRI: JANR XUSUSIYATLARI, TARIXIY SHAKLLANISHI VA LINGVOPOETIK O‘ZIGA XOSLIKLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada nemis adabiyotida ertak janrining shakllanish jarayoni, uning folklor ildizlari, XIX asr romantizmi davrida qayta tiklanishi hamda zamonaviy adabiyot va madaniyatga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda ertaklarning strukturaviy-modellari, obrazlar tizimi, motivlar va funksiyalar Propp, Grimm va zamonaviy ertakshunoslik yondashuvlari asosida ko‘rib chiqiladi