SUN‘IY INTELLEKT DAVRIDA TARJIMONNING O‘RNI VA KASB KELAJAGI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada sun‘iy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanayotgan davrida tarjima jarayonlarida tarjimonning o‘rni va kelajagi tahlil qilinadi .Maqolada tarjima vositalarining imkoniyatlari hamda ularning cheklovlari yoritilib,tarjimonlik kasbiga bo‘lgan ehtiyojning qanday o‘zgarayotgani ko‘rsatiladi