TAOM RETSEPTLARINI TARJIMA QILISHDA YO‘L QO‘YILADIGAN XATOLAR (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ovqat retseptlarini turli tillarga tarjima qilish jarayonida uchraydigan xatolarni tahlil qiladi. Ovqat tayyorlash uchun kerakli mahsulotlar nomini tarjima qilish, o‘lchov birliklarining chalkashligini oldini olish, pishirish texnologiyasini tushunish, so‘zma-so‘z tarjima va madaniy realiyalarni hisobga olib tarjima qilishni ko’rib chiqadi. Ushbu tadqiqot natijalari gastronomik matnlarni tarjima qiluvchi mutaxassislar uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etadi