TARJIMASHUNOSLIKDA «SOXTA DO’STLAR»(FALSE FRIENDS)FENOMENINING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI VA MUAMMOLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tarjimashunoslikning dolzarb muammolaridan biri bo‘lgan "tarjimoning soxta do‘stlari" (tillararo omonimlar) hodisasi ingliz va o‘zbek tillari misolida tahlil qilinadi. Maqolada ushbu so‘zlarning kelib chiqish sabablari, turlari va tarjima jarayonida yuzaga keltiradigan leksik-semantik interferensiya holatlari o‘rganiladi. Shuningdek, tarjimonlar tomonidan yo‘l qo‘yiladigan tipik xatolar va ularni bartaraf etish usullari bo‘yicha ilmiy tavsiyalar beriladi.