MAQOLLAR ORQALI INGLIZ TILINI O‘RGATISH USULLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola ingliz tili darslarida xalq maqollaridan foydalanish usullari va ularning ta’limiy hamda tarbiyaviy ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqollarning talaffuzni yaxshilash, leksik boylikni oshirish, og‘zaki nutqni rivojlantirish va o‘quvchilarda mantiqiy tafakkur, axloqiy fazilatlarni shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqollardan samarali foydalanish metodikasi, mashqlar va dars jarayonida ularni qo‘llashning amaliy jihatlari keltiriladi. Maqolada xalq donishmandligi va fikrining o‘quvchilarga ijobiy ta’sirini ta’kidlaydi, shuningdek, tarjima va qiyosiy o‘rganish orqali ona tili lug‘at boyligini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatiladi