SUN'IY INTELLEKT VA MASHINA TARJIMASI:AFZALLIKLARI VA CHEKLOVLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt va mashina tarjimasi sohasidagi dolzarb masalalar tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida sun’iy intellektning afzalliklari, jumladan tezkorlik, samaradorlik va katta hajmdagi matnlarni qayta ishlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mashina tarjimasining cheklovlari, jumladan kontekstni to‘liq anglay olmasligi, madaniy va stilistik xatolarga moyilligi ham tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining tarjima sifatiga ta’siri va ularni amaliy tarjimada samarali qo‘llash imkoniyatlari bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari tarjimashunoslik va zamonaviy texnologiyalarni integratsiya qilish istiqbollarini ochib beradi