TARJIMADA BREND NOMLARI VA MARKETING SHIORLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola brend nomlari va marketing shiorlarining tarjima jarayonidagi lingvistik, madaniy va marketing omillarini tahlil qiladi. Global bozorga yo‘naltirilgan kompaniyalar mahsulot va shiorlarini turli milliy madaniy kontekstlarda moslashtirishi zarurligi asoslanadi. Maqolada McDonald’s “I’m lovin’ it”, Nike “Just Do It”, Apple “Think Different” kabi xalqaro brendlarning tarjima strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Shiorlar tarjimasida to‘g‘ri tarjima, transkreasiya, transliterasiya, adaptasiya kabi yondashuvlarning afzalliklari va cheklovlari ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari tarjimonlar uchun amaliy tavsiyalarni shakllantiradi.