XITOY TILI FONETIKASI VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu  maqola  Mandarin  (Standart  Xitoy)  tilining  fonetik  xususiyatlarini sinxronik va diaxronik nuqtai nazardan tahlil qiladi, jumladan, unli  undoshlar,  intonatsion  va  tonal  tuzilish,  er-hua  (retroflex  vokal  qo‘shimcha),  shuningdek, talaffuzdagi dialektal farqlar ko‘rib chiqiladi. Fonetikaning artikulyator,  akustik va kognitiv elementlari ta'kidlanadi. Maqola sinov tadqiqotlari va jadal fonetik  tadqiqot natijalariga asoslanadi.