DOKTOR SYUZNING BOLALAR ADBIYOTIDAGI ZAMONAVIY IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI VA UNING ADABIY TANQIDDAGI YONDASHUVLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Doktor Syuzning bolalar adabiyotida zamonaviy ijtimoiy muammolarni aks ettirishdagi badiiy uslubi va uning ijodiga nisbatan adabiy tanqidiy yondashuvlar tahlil qilinadi. Yozuvchining ekologiya, tenglik, diskriminatsiya va inson huquqlari kabi mavzularni metafora, satira va allegoriya san’atlari orqali ifodalashi o‘rganiladi. Shuningdek, Syuz ijodining ekotanqidiy, ijtimoiy-madaniy va kognitiv talqinlari ko‘rib chiqilib, uning asarlari bolalarning tanqidiy fikrlashi va ijtimoiy ongini shakllantirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlanadi.