TA’LIMIY DISKURSDA LINGVOMADANIY ME’YORLAR (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oliy ta’lim muhitidagi ta’limiy diskursning lingvomadaniy, pragmatik va xronotopik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ustoz–talaba muloqotida til birliklarining grammatik shakldan tashqari madaniy jihatlarini, ijtimoiy rol me’yorlari va an’anaviy kommunikativ usullar bilan uyg‘un qo‘llanishi ochib beriladi. Bunda ta’limiy diskursning qadriyat, me’yor va an’analarga tayanadigan llingvomadaniy tizim sifatidagi ahamiyatini hamda pedagogik muloqot samaradorligini oshirishdagi rolini ko‘rsatadi.