INGLIZ VA O‘ZBEK MEDIAMATNLARIDA EKSPRESSIVLIKNI IFODALASHDA TAQRIZ TILI VA UNING LEKSIK-GRAMMATIK XUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek mediamatnlarida taqriz janrining lingvostilistik xususiyatlari, xususan, ekspressivlikni ifodalashda qo‘llaniladigan leksik va grammatik vositalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda taqriz tilining baholovchi xarakteri, emotsional-ekspressiv birliklar, muallif pozitsiyasining ochiq ifodalanishi va ularning ikki til materialidagi o‘xshash hamda farqli jihatlari yoritiladi. Shuningdek, taqriz janrining ommaviy axborot vositalarida jamoatchilik fikrini shakllantirishdagi o‘rni aniqlanadi.