"TARJIMADA TERMINOLOGIYA BILAN ISHLASHNING ILMIY ASOSLARI" (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada tarjima jarayonida terminologiya bilan ishlashning ilmiy-nazariy asoslari yoritildi. Termin tushunchasi, uning xususiyatlari, tarjimada terminlarning adekvatlik, ekvivalentlik va standartlashuv masalalari zamonaviy tarjimashunoslik yondashuvlari asosida tahlil qilindi. Shuningdek, terminologik muammolar, ularni hal etish usullari va tarjimon kompetensiyasida terminologik bilimlarning o‘rni ochib berildi.