TARJIMADA LINGVOKULTUROLOGIK REALIYALARNI IFODALASH MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada lingvokulturologik realiyalarni tarjima jarayonida ifodalashda uchraydigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari yoritilgan. Madaniy realliyalar xalqlarning ijtimoiy hayoti, urf-odatlari, mentaliteti va tarixiy taraqqiyotini aks ettiruvchi leksik birliklar hisoblanadi. Shu bois ularni tarjima qilishda nafaqat tilshunoslik, balki madaniyatshunoslik, etnologiya va kommunikativ kompetensiyalar ham muhim o‘rin tutadi. Maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi realiyalar misolida tahlil o‘tkazilib, ekvivalent tanlashdagi ilmiy yondashuvlar, strategiyalar va amaliy yechimlar ko‘rib chiqiladi.