INGLIZ TILIDAGI O‘QUV QO‘LLANMA VA DARSLIKLARNI O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi o‘quv qo‘llanma va darsliklarni o‘zbek tiliga tarjima qilishning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ahamiyati va amaliy natijalari tahlil qilingan. Tadqiqotda tarjima materiallarining o‘quvchilar bilimini o‘zlashtirishiga ta’siri, pedagogik moslashtirish jarayonida yuzaga keladigan imkoniyatlar hamda zamonaviy ilm-fan yutuqlarining ommabop bo‘lishidagi roli yoritilgan. Shuningdek, 2025 yil bo‘yicha tarjimalar sohasida amalga oshirilgan loyihalar - YUNESKOning “Translate a Story” tashabbusi, “1000 kitob” loyihasi, oliy ta’lim muassasalari hamkorligi va nashriyotlar faoliyati asosida statistik ma’lumotlar keltirilgan.