THE TRANSFORMATIVE ROLE OF TRANSLATION IN THE ERA OF GLOBAL CULTURE (KONFERENSIYA, 2026)
Tarjima zamonaviy dunyoda juda muhim o’rin tutadi. U odamlarning boshqa davlatlarga tegishli kitoblar, filmlar, tadqiqotlar va g’oyalarni tushunishga yordam beradi. Ushbu tadqiqot tarjimaning madaniyati va insonlar orasidagi muloqatga qanday ta’sir qilishini o’rganadi. Maqolada tarjima qilingan adabiyotlar, ommaviy axborot vositalari va ilmiy matnlar misol tariqasida tahlil qilidadi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, tarjima bilim almashishni kuchaytiradi va turli madaniyatlar o’rtasidagi o’zaro tushunishni yaxshilaydi. Shu bilan birga, tarjima jarayonida ma’nolar va madaniy nozikliklar yo’qolib ketishi ham mumkin. Xulosa qilib aytganda, tarjima insonlarni bog’laydigan va xalqaro muloqotni qo’llab-quvvatlaydigan kuchli vositadir.