GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA TARJIMANING YANGI VAZIFALARI VA MADANIYATLARARO MULOQOT (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada globalizatsiya jarayonlarining jadallashuvi sharoitida tarjimon kasbining yangi vazifalari, madaniyatlararo muloqotda tarjimaning o‘rni va funksional o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida madaniy kompetensiyaning kuchayishi, globallashuvning lingvokulturologik oqibatlari, raqamli muhitning tarjimaga ta’siri hamda sun’iy intellekt vositalari bilan integratsiya kabi masalalar yoritiladi. Tadqiqot davomida Nida, Baker, Wierzbicka, Bassnett kabi olimlarning ilmiy qarashlariga tayaniladi