LANGUAGE LEARNING THROUGH MOBILE APPLICATIONS: A COMPARATIVE ANALYSES OF DUOLINGO, MEMRISE, AND CHATGPT (KONFERENSIYA, 2026)
Bugungi kunda ko'pchilik mobil ilovalar yordamida tillarni o'rganmoqda. Bu oson, qulay va biz xohlagan joyda - uyda, avtobusda yoki tanaffusda o'qishimiz mumkin. Smartfonlar doimo biz bilan bo'lganligi sababli, o'rganish moslashuvchan bo'ladi va har qanday turmush tarziga mos keladi. Til o'rganish uchun uchta mashhur dastur - Duolingo, Memrise va ChatGPT. Ularning har biri o'quvchilarga turlicha yordam beradi. Ushbu maqolada ilovalar qanday ishlashini, qanday afzalliklarga ega ekanligini va qaysi biri turli o'quvchilar uchun foydali bo'lishi mumkinligini tushuntiriladi.