COMPARATIVE ANALYSIS OF PEDIATRIC TERMINOLOGY IN ENGLISH AND UZBEK LANGUAGES: LINGUOCULTURAL COMPONENT AND TRANSLATION STRATEGIES (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezis ingliz va o‘zbek pediatriya terminlarining lingvomadaniy xususiyatlari va tarjima strategiyalarini qiyosiy tahlil qiladi. Tahlilda terminlarning semantik farqlari, madaniy omillarning ta’siri va pediatriya sohasida qo‘llaniladigan samarali tarjima usullari yoritiladi.