JALOLIDDIN RUMIY ILMIY MEROSINING PEDAGOGIK-TARBIYAVIY AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada Jaloliddin Rumiy hayoti va ilmiy merosi ilmiy nuqtai nazardan o‘rganilganligi aks ettirilgan. Jaloliddin Rumiy asarlari ilmiy-pedagogik jihatdan tadqiqotchilar ijodiga katta taʼsir koʻrsatib, “Masnaviyi ma’naviy” asari xalqlar orasida keng tarqalgan. Jaloliddin Rumiy hayoti va ijodiga bag‘ishlangan turli tillardagi ilmiy tadqiqotlar mutafakkir ta’limotining asl mohiyatini ochib berishga xizmat qiladi.