BOLALAR ADABIYOTIDA TARJIMANING O’RNI VA TARJIMA JARAYONIDA MADANIY MOSLASHTIRISH MASALALARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada bolalar adabiyoti tarjimasida madaniy uyg’unlashtirish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularning yechimlari; bu borada olib borilgan ilmiy tadqiqotlar va ularning natijalari to’g’risida fikr yuritiladi. Maqolada shuningdek, realiyalar, milliy unsurlar, hazil va obrazlarning maqsadli auditoriyaga – yosh avlod uchun tushunarli shaklga keltirilishi o’rganiladi.