O‘ZBEK YURIDIK TERMINOLOGIYASIDA O‘ZLASHMALARNING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2026)
Ma’lumki, dunyo tillari orasida sof tilning o‘zi yo‘q. Tilning sofligi uning o‘z tilso‘zlari hisobiga yashashi bilan belgilanmaydi. Tillarning o‘zaro omuxtalashishi,birining ikkinchisiga ta’sir etib borishi til jarayonining harakatdagi barqarorqonuniyatlaridan biri hisoblanadi. Bu hodisaning rang-barang tillarda me’yoriy,me’yordan past va me’yordan ortiq ta’siri ko‘zga tashlanib, so‘z o‘zlashishiningme’yordan past va me’yordan ortiq darajada harakatlanish holati til tizimida ma’lumbir salbiy oqibatlarni yuzaga keltirishi mumkin