TARJIMASHUNOSLIKDA RAQAMLI TEXNALOGIYARDAN FOYDALANISH VA TARJIMA SOHASIDA ULAR USTIDA TADQIQOTLAR (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezisda tarjimashunoslikda raqamli texnologiyalardanfoydalanish masalasi yoritiladi. Unda mashinaviy tarjima, kompyuter yordamidatarjima dasturlari va onlayn vositalarning tarjima jarayonidagi o‘rni qisqachatushuntiriladi. Oddiy misollar orqali raqamli texnologiyalarning tarjimonlar vatalabalar uchun qulayliklari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, tarjima sifatini oshirishdaushbu texnologiyalarning ahamiyati ta’kidlanadi