SAMARQAND SANOAT KORXONALARIDA ISHCHILAR MEHNAT SHAROITLARI VA MEHNAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH MASALALARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqola 2-jahon urushidan keyingi davrda Samarqand viloyati sanoat korxonlarida ishchi-xodimlarning mehnat sharoitlari, xavfsizlik masalalari kabi masalalar adabiyotlar, davriy matbuot nashrlari va atxiv materiallari asosida yoritilgan. Samarqand viloyati sanoat ishchi-xodimlari urushdan keyingi tiklanish, yangi tarmoqlarni barpo etish va iqtisodiy salohiyatni kengaytirishda hal qiluvchi rol o‘ynaganligi, urbanizatsiya va ijtimoiy harakatchanlikni tezlashtirilganligi, milliy, jinsiy, yosh va malakaviy tarkibning yangilanishi ishchi sinf qiyofasini o‘zgartirganligi kabi masalalar yoritilgan.