YANGI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA O‘SIMLIKLAR MUHOFAZASI VA KARANTIN MASALALARI (2017-2026 yy.) (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mustaqillik yillarida o‘simliklar karantini va himoyasi sohasida shakllangan huquqiy-me’yoriy baza hamda institutsional islohotlar tahlil qilinadi. Vakolatli davlat organlari faoliyati, xalqaro hamkorlikning kengayishi va Jahon savdo tashkilotiga a’zo bo‘lish jarayonining milliy fitosanitariya tizimiga ta’siri yoritilib, global iqlim o‘zgarishlari sharoitida o‘simliklar salomatligi, biologik va oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash masalalarining dolzarbligi asoslanadi.