TEMURIYLAR DAVRIDA TIBBIY BILIMLAR RIVOJI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu ilmiy  maqola XIV asr oxiri – XVI asr boshlarida Temuriylar saltanatida tibbiyot ilm-fanining olib borilgan yuksak rivojlanishini yoritadi. Unda hukmdorlarning homiyligi ostida yirik tibbiyot muassasalarining (Dorush-shifolar) barpo etilishi, anatomiyadagi fundamental yutuq – Mansur ibn Ilyosning tasvirlangan anatomik atlasining ilmiy ahamiyati, shuningdek, jarrohlik amaliyoti va farmakologiyadagi yangiliklar tahlil qilinadi. Qolaversa, Mirzo Ulugʻbek davrida shakllangan ratsional ilmiy metodlarning tibbiy tafakkurga bilvosita ta’siri asoslab beriladi.