YANGI IQTISODIY SIYOSAT VA TURKISTON O‘LKASIDAGI AGRAR MUNOSABATLAR: TARIXIY VA IQTISODIY TAHLIL (KONFERENSIYA, 2026)
Maqolada yangi iqtisodiy siyosatning Turkiston hududidagi agrar munosabatlarga ta’siri o‘rganilgan. Maqola, yangi siyosatning agrar sektorning rivojlanishi, yer munosabatlari, mehnat resurslari va qishloq xo‘jaligi faoliyatiga qanday ta'sir ko‘rsatganini tahlil qiladi. Ayniqsa, yer islohotlari, kooperatsiya tizimlari va agrar islohotlarning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari batafsil yoritilgan. Ushbu maqola o‘sha davrda qo‘llanilgan iqtisodiy siyosatning o‘ziga xos xususiyatlarini, shuningdek, agrar sohadagi o‘zgarishlarni tahlil qilishga qaratilgan.