ERKIN IQTISODIY ZONALARDA TURIZMNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARI VA ULARNING IQTISODIY AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada erkin iqtisodiy zonalarda turizm sohasini moliyalashtirishning nazariy asoslari, asosiy manbalari va amaliy mexanizmlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida davlat moliyaviy qo‘llab-quvvatlashi, xususiy investitsiyalar, davlat-xususiy sheriklik hamda bank va xalqaro moliya institutlarining o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida tashkil etilgan erkin turistik zonalar misolida turizm infratuzilmasini moliyalashtirish tajribasi o‘rganilgan. Maqola natijalari turizm sohasida investitsion faollikni oshirish va moliyalashtirish samaradorligini ta’minlashga xizmat qiladi.