JADIDCHILARNING TA’LIM VA TARBIYAGA QO‘SHGAN HISSALARI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining vujudga kelishi, uning asosiy maqsad va vazifalari hamda Turkiston o‘lkasida ta’lim-tarbiya tizimini isloh qilishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Jadidlarning yosh avlodni ma’rifatli, ongli, mustaqil fikrlovchi va milliy g‘urur ruhida tarbiyalash yo‘lida olib borgan faoliyati tahlil qilingan. Shuningdek, yangi usul maktablarining tashkil etilishi, o‘quv dasturlari, ta’lim jarayoniga zamonaviy fanlarning kiritilishi hamda jadid ma’rifatparvarlarining pedagogik qarashlari ochib berilgan. Maqolada jadidchilik harakatining bugungi ta’lim tizimi rivojidagi ahamiyati ham asoslab berilgan.