QADDI-QOMAT NUQSONLARINING KELIB CHIQISH SABABLARI VA ULARNING OLDINI OLISH OMILLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada inson qaddi-qomatining shakllanishi, undagi nuqsonlarning kelib chiqish sabablari hamda ularning oldini olishga qaratilgan zamonaviy profilaktik chora-tadbirlar ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda anatomiya, fiziologiya, tibbiyot va jismoniy tarbiya fanlarining nazariy manbalariga tayangan holda qaddi-qomat buzilishlarining asosiy turlari, ularning ijtimoiy, biologik va muhit omillari bilan bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, maktab yoshidagi bolalar, o‘smirlar va kattalarda qaddi-qomat nuqsonlarini erta aniqlash va oldini olish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.