MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING RIVOJLANISHIDA NUTQNING OʻRNI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishida nutqning tutgan o‘rni yoritilgan. Nutq bolaning aqliy, ijtimoiy-emotsional va shaxsiy rivojlanishida muhim omil hisoblanadi. Tadqiqotda nutq rivojlanishining psixologik-pedagogik asoslari, nutqiy faoliyat turlari hamda maktabgacha ta’lim jarayonida nutqni rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarda muloqot madaniyatini shakllantirish va lug‘at boyligini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.