MURABBIY VA JISMONIY MADANIYAT O‘QITUVCHISI FAOLIYATINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada murabbiy va jismoniy madaniyat o‘qituvchisi faoliyatining psixologik xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Pedagogik va sport faoliyatida shaxs omilining ahamiyati, kasbiy motivatsiya, emotsional barqarorlik, pedagogik muloqot, emotsional intellekt hamda professional stress masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida murabbiy va jismoniy madaniyat o‘qituvchisi faoliyatining o‘xshash va farqli psixologik jihatlari aniqlanib, ularning kasbiy samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar ilmiy asosda ochib berilgan.