INSONLARDA PSIXOLOGIK ZO‘ROVONLIKNING YUZAGA KELISH SABABLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqola ko‘plab  psixologiya faniga oid zo‘ravonlik tushunchasini ilmiy fanga asoslangan holda o‘rganilgan bo‘lib ko‘plab ilmiy ma’lumotlar bilan boyotilgan. Psixologik zo‘rovonlikning kelib chiqish sabablari, shakllari va kelib chiqishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Ijtimoiy, oilaviy va madaniy omillarning psixologik zo‘ravonlik yuzaga kelishidagi roli ochib beriladi. Hozirgi davrda psixologik zo‘ravonlikning oldini olishdagi muhim omillar ko‘rsatib berilgan.