OILA VA MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASASI HAMKORLIGIDA EKOLOGIK TARBIYA (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ong, ekologik madaniyat va tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirishda oila va maktabgacha ta’lim muassasasi hamkorligining pedagogik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ota-onalar bilan hamkorlikda tashkil etiladigan ekologik tadbirlar, mashg‘ulotlar, loyihaviy faoliyat va kundalik amaliy mashg‘ulotlarning tarbiyaviy imkoniyatlari ochib berilgan. Maqolada ekologik tarbiyani samarali tashkil etishga xizmat qiluvchi pedagogik shart-sharoitlar hamda hamkorlikning samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim muassasalari tarbiyachilari, metodistlar hamda ota-onalar uchun metodik ahamiyat kasb etadi.