OLIY TALIM MUASSASALARIDA SPORT TO‘GARAKLARINI TAShKIL ETISHNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2026)
Sog‘lom turmush tarzi yosh avlodni jismonan barkamol va sog‘lom qilib tarbiyalashni ta’minlaydigan jarayondir. Jismoniy mashqlar va sport bilan shug‘ullanish, to‘g‘ri ovqatlanish va yaxshi dam olish, salbiy odatlar-spirtli ichimlik ichish, tamaki va giyoxvand moddalar chekish, noto‘g‘ri dam olish va noto‘g‘ri ovqatlanish, kam harakatlik kabi illatlardan voz kechish sog‘lom turmush tarzi qoidalaridan hisoblanadi.